Aktualno Županija

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

Pod izbornim sloganom, u dugoreškom stilu „ Nastavimo kadi smo stali “ dosadašnji gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar(HSS) i njegova zamjenica Katarina Srakočić (SDP) danas su službeno najavili da od građana Duge Rese traže povjerenje za još jedan mandat.

– U proteklom vremenu stabilizirali smo i unaprijedili sve gradske ustanove i tvrtke. Komunalno je napravilo ogromne pomake na razvoju odvodnje i vodoopskrbe, a nedavno je od strane Hrvatskih voda proglašeno kao najbolja tvrtka na programu smanjenja gubitaka od 196 komunalnih tvrtki u Hrvatskoj. Čistoća je u godinu i pol dana kompletno obnovila svoj vozni park, uspostavila pogrebne usluge koje će imati još niže cijene te izrasla u kvalitetnu i stabilnu tvrtku. TZP Četiri rijeke dobila je gotovo pola milijuna kuna za brendiranje i uspostavu destinacije. Imali smo europsku premijeru u 3D kinu, a Knjižnica dobiva novi prostor, rekao je kandidat za gradonačelnika Duge Rese Boljar, dodavši kako su ovo samo neki od važnih projekata na kojima se radilo i radit će se i u buduće jer, dodaje, vizija razvoja Duge Rese je stvaranje društva znanja.

Tako uskoro kreće energetsku obnova Vrtića u Kasaru, a kako se posebna pažnja posvećuje mladima idući mjesec otvara se dnevni boravak za mlade. Uređena su broja dječja igrališta, a tu će se i nastaviti, jer već sada se uređuje prvi pumptrack poligon u Karlovačkoj županiji.
– Aglomeracija će nakon što se sve završi, izgledati potpuno drugačije, nova prometnica, javna rasvjeta, nogostupi, uređen Park dr. Tuđmana, a dodatno ćemo osvijetliti i pješačke prijelaze. Malo nas je korona usporila vezano za poduzetništvo i poljoprivredu, no Inova DR proradit će i zajedno s projektom Delfin bit će konkretna i velika potpora malim poduzetnicima i mladima koji će to tek postati, istaknuo je Boljar te dodao kako vjeruje da će do početka kolovoza na području cijelog Grada biti instalirana energetski učinkovita led rasvjeta.

Od novih projekata Boljar je potvrdio kako je pri kraju projekt uređenja Parka u kojem će biti smješten Društveno kulturni centar „ Miroslav Šutej“ u kojem će djelovati udruge te virtualni muzej tekstila, a nastavit će se i s uređenjem sportskog doma Antuna Tove Stipančića. Naša misija je da osnovne škole u Dugoj Resi postanu gradske, jer da je OŠ Ivan Goran Kovačić naša, a ne županijska, već bi bila sagrađena sportska dvorana. Na jesen, nakon 30 godina kreće izmuljivanje rijeke Mrežnice, a stavit ćemo pod nadzor i divlji turizam. (KAportal)