Aktualno OG sada Ogulin

Zbog epidemiološke situacije gradonačelnik Domitrović usprotivio se održavanju predstave “Stanko i Oliver”

Iz ureda gradonačelnika Dalibora Domitrovića medijima je stiglo priopćenje, u kojem se navodi:
“Danas je putem Microsoft Teams platforme održan video sastanak kojem su prisustvovali predstavnici gradova Karlovačke županije, pročelnik Ureda župana g. Kristijan Čujko, voditelj odsjeka za opće poslove, protokol i odnose s javnošću g. Bernardo Pahor i ravnateljica Zorin doma gđa Irena Božičević.

Na sastanku je predstavljena ideja održavanja predstave „Stanko i Oliver“ po gradovima u našoj županiji, a povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije od 28. travnja do 2. svibnja 2021. godine.

S obzirom na to da je na području grada Ogulina u posljednjih 10 dana evidentirano preko 200 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, da je u Ogulinskoj bolnici nedavno otvoren dodatni treći COVID odjel jer su dva u potpunosti popunjena, te s obzirom na to da je na snazi odluka o zabrani svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, oštro sam se usprotivio ovakvom načinu promocije i okupljanja.

Smatram da nam u ovako osjetljivom trenutku na prvom mjestu treba biti zdravlje, životi i sigurnost naših građana, a nakon toga promocija i manifestacije. Pozivanje na okupljanje, u vrijeme kada na dnevnoj bazi bilježimo između 20 i 30 zaraženih na području grada, smatram neodgovornim i štetnim za naše građane, te stoga pozivam Županijske institucije na razum i odgovorno ponašanje, a Županijski stožer civilne zaštite da preispita i provjeri ovakve postupke u skladu s važećim odlukama. Isto tako, pozivam ansambl Gradskog kazališta Zorin dom da, čim se smiri trenutno nepovoljna situacija s COVID pandemijom, posjete grad Ogulin i održe navedenu predstavu” stoji u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović.