Aktualno OG sada Ogulin

Zbog epidemiološke situacije gradonačelnik Domitrović usprotivio se održavanju predstave “Stanko i Oliver”

Iz ureda gradonačelnika Dalibora Domitrovića medijima je stiglo priopćenje, u kojem se navodi:
“Danas je putem Microsoft Teams platforme održan video sastanak kojem su prisustvovali predstavnici gradova Karlovačke županije, pročelnik Ureda župana g. Kristijan Čujko, voditelj odsjeka za opće poslove, protokol i odnose s javnošću g. Bernardo Pahor i ravnateljica Zorin doma gđa Irena Božičević.

Na sastanku je predstavljena ideja održavanja predstave „Stanko i Oliver“ po gradovima u našoj županiji, a povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije od 28. travnja do 2. svibnja 2021. godine.

S obzirom na to da je na području grada Ogulina u posljednjih 10 dana evidentirano preko 200 novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, da je u Ogulinskoj bolnici nedavno otvoren dodatni treći COVID odjel jer su dva u potpunosti popunjena, te s obzirom na to da je na snazi odluka o zabrani svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, oštro sam se usprotivio ovakvom načinu promocije i okupljanja.

Smatram da nam u ovako osjetljivom trenutku na prvom mjestu treba biti zdravlje, životi i sigurnost naših građana, a nakon toga promocija i manifestacije. Pozivanje na okupljanje, u vrijeme kada na dnevnoj bazi bilježimo između 20 i 30 zaraženih na području grada, smatram neodgovornim i štetnim za naše građane, te stoga pozivam Županijske institucije na razum i odgovorno ponašanje, a Županijski stožer civilne zaštite da preispita i provjeri ovakve postupke u skladu s važećim odlukama. Isto tako, pozivam ansambl Gradskog kazališta Zorin dom da, čim se smiri trenutno nepovoljna situacija s COVID pandemijom, posjete grad Ogulin i održe navedenu predstavu” stoji u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović.

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal