Aktualno Županija

Rokovi teku, izmjene u biračkim popisima još moguće, a kandidacijsku listu Županijskom izbornom povjerenstvu za sad nije predao nitko

Lokalni izbori su za nešto više od tri tjedna, rokovi su počeli teći, no još ima vremena i za birače i za kandidate, i za izmjene u popisima birača i za predaju kandidacijskih lista.

– Do 29. travnja u 24 sata kada grupe birača i političke stranke moraju nadležnom izbornom povjerenstvu dostaviti kandidacijske liste i kandidature. Nakon isteka roka za kandidiranje, nadležno izborno povjerenstvo će u roku od 48 sati objaviti u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja, kao i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama jedinice sve predložene pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova predstavničkog tijela jedinice i zbirne liste pravovaljanih predloženih kandidatura za općinskog načelnika, gradonačelnika i župana te zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika i župana, kazao nam je Ante Ujević, predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva.Kandidacijsku listu još nitko nije predao, a predaja će se u ovoj pandemijskoj izbornoj godini razlikovati od dosadašnjih: zbog epidemioloških mjera potrebno je prethodno se najaviti Županijskom izbornom povjerenstvu.

U Karlovačkoj županiji građani će moći svoje pravo glasa ostvariti na 295 biračih mjesta, a koliko ih je, trenutno nije poznato jer su izmjene u popisu birača još moguće. Birači, naime, zahtjeve za dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača mogu podnositi do 5. svibnja.(KAportal)

Posljednje objavljeno

Mišja groznica – prijavljeno 8 slučajeva, svi s ogulinskog područja

OgPortal

Talijanki odjednom ubrizgali šest doza Pfizerova cjepiva, ovakav slučaj je nezapamćen u medicini

OgPortal

Vodovod Modruš – počela gradnja odvojaka za kućne priključke

OgPortal

Teniske vijesti

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđeno je 178 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila

OgPortal

Bivši trener Dinama do ponoći se mora javiti u Remetinec, a evo što slijedi ako to ne učini

OgPortal