Aktualno Županija

Uhitili su 41-godišnjaka koji je 10 godina maltretirao suprugu i djecu, pa je onda razbijao i po policijskim prostorijama – sada se hladi u istražnom zatvoru

U policiji je bijes iskalio na ventilacijskom otvoru i stalku za vješanje odjeće

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 21. travnja 2021., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka, dva kaznena djela povreda prava djeteta te kaznenog djela prijetnje.

  • Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak od 2011. godine do 18. travnja 2021., u obiteljskoj kući na području jednog grada, iako svjestan da time može ugroziti psihofizički razvoj svoje dvoje maloljetne djece, te protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, pred djecom u alkoholiziranom stanju učestalo fizički i verbalno napadao svoju suprugu, te propustio voditi brigu o osnovnim potrebama djece, kažu u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.
    -Osnovano se sumnja da je 19. travnja 2021. u prisutnosti djece, u cilju da ustraši suprugu, uputio joj prijetnju, što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, čime je ugrozio pravilan psihofizički razvoj djece. Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik 20. travnja 2021. u prostoriji za zadržavanje nadležne policijske postaje namjerno razbio ventilacijski otvor te prelomio stalak za vješanje odjeće, čime je Policijskoj upravi karlovačkoj prouzročio materijalnu štetu u iznosu od dvije tisuće kuna, navode u tužiteljstvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je u cijelosti prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio istražni zatvor 41-godišnjaku zbog opasnosti od ometanja postupka utjecajem na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. (kaportal.hr)