Aktualno OG sada Ogulin

Unatoč koroni, gotovo 70% više ostvarenih noćenja u prvom dijelu godine!

Rekordan broj ostvarenih noćenja zabilježen u prvom dijelu godine, to jest do 15.4.
Prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu u Ogulinu je do 15.4. ostvareno 70% (68,98%) više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
“Iako je početak prošle godine obilježio početak pandemije i prvi veliki lockdown u Hrvatskoj, propusnice bez kojih se nije moglo putovati i općenito se ljude putem medija pozivalo da ne napuštaju domove ukoliko nema prijeke potrebe, Ogulin je zabilježio 71,36% više ostvarenih noćenja u odnosu na 2019., posljednju predpandemijsku godinu.
Kad se usporede podaci o ostvarenim noćenjima za 2019. i 2021. godinu, broj ostvarenih noćenja se poduplao, dok kad se pogledaju dolasci tu bilježimo rast 62,57%. Iako je primjetan značajan pad ostvarenih dolazaka i noćenja stranih turista, nešto više od 60%, ali je u približnom postotku zabilježen porast broja dolazaka i noćenja domaćih gostiju. Što laički rečeno znači da je bilo manje turista ali su se duže zadržavali i Ogulin postaje sve poželjnija destinacija unutar Hrvatske, među domaćim putnicima i ljudima željni odmora i boravka u prirodi” – kaže direktorica Turističke zajednice Sonja Drašković Dedić i dodaje:
“Porast broja ostvarenih dolazaka je također izražen i to osobito kod domaćih turista, kojih je značajno više u posljednje dvije godine i to u objektima u domaćinstvu. Slijedom cijele situacije uzrokovane pandemijom Covida19 značajan je porast individualnih dolazaka, kao i pad agencijskih dolazaka.
Značajan porast broja noćenja bilježe objekti u domaćinstvu, a zatim hoteli i privatni apartmani.
Odlične brojke turističkih pokazatelja ukazuju na konstantan rast turizma kao ekonomske grane u Ogulinu i direktna je posljedica općeg gospodarskog stanja koje bilježi očigledan porast. Ljudi sve više prepoznaju turistički potencijal destinacije i lakše se odlučuju na ulaganje u tom sektoru, što ukazuje i porat broja postelja kao i porast broja smještajnih objekata.”