Aktualno Županija

Pijani 24-godišnjak izazvao prometnu nesreću

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Ogulin) i četiri prometne nesreće od kojih su dvije s teže ozlijeđenim osobama, jedna s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći vozač motocikla teško ozlijeđen
Jučer u 17.45 sati na državnoj cesti D 1 u naselju Tušilović u Karlovcu dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka upravljao je 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i kretao se u smjeru Karlovca. Prilikom pretjecanja vozila ispred sebe, nije propustio motocikl karlovačkih registarskih oznaka kojim je iza njega 39-godišnjak već započeo radnju pretjecanja. Tom prilikom došlo je do sudara te je motociklist sletio van kolnika, udario u električni stup i teško se ozlijedio. Protiv 35-godišnjeg vozača osobnog automobila nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola
Jučer u 19.10 sati na nerazvrstanoj cesti u naselju Popović Brdo u Karlovcu dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,82 g/kg upravljao je 24-godišnjak. S obzirom da je upravljao pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila, prešao na suprotnu prometnu traku te udario u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 28- godišnjakinja. U prometnoj nesreći 24-godišnji vozač je teško ozlijeđen dok je 28-godišnja vozačica lakše ozlijeđena. Protiv 24-godišnjaka nadležnom sudu bit će podnijet optužni prijedlog dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće o događaju.