Aktualno Županija

Plan zacrtan, hoće li se ostvariti? Od 3. svibnja u Karlovačkoj županiji svakodnevno cijepljenje po punktovima, tjedni plan 6.000 cijepljenih

“Pravo” masovno cijepljenje u Karlovačkoj županiji počet će 3. svibnja i trajati do 30. lipnja, a plan je tjedno cijepiti 6.000 građana.

Potvrdili su to iz županijskog Stožera civilne zaštite, najavivši da će zbog osiguranih većih količina cjepiva biti organizirani punktovi za masovno cijepljenje svih građana Karlovačke županije.- Cjepivo će biti distribuirano prema svim domovima zdravlja na području Karlovačke županije, a koji će unutar svojih kapaciteta organizirati cijepljenje za što veći broj građana. Na području grada Karlovca bit će organiziran dnevni punkt, koji će raditi svakim radnim danom od 8 do 18 sati, sa pauzom za dezinfekciju prostora u vremenu od 12 do 14 sati. Na navedenom punktu će svaki radni dan cijepiti 6 cjepitelja (3 u jutro, 3 popodne), poručili su iz Stožera i napomenuli da će sve zdravstvene ustanove s područja Karlovačke županije, kao i svi timovi obiteljskih liječnika biti na raspolaganju za cijepljenje građana.

Cijepljenje će se obavljati u periodu od 3. svibnja do 30. lipnja 2021.godine, a planira se na tjednoj razini pocijepiti oko šest tisuća stanovnika Karlovačke županije.- Ovim putem apeliramo na građane koji se još nisu prijavili da to isto mogu učiniti kod svojeg obiteljskog liječnika ili putem internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr. Važno je napomenuti da se za cijepljenje mogu prijaviti svi građani. Cijepljenje je najdjelotvorniji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije. Cijepljenjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt. Sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj i Europskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda, poručili su iz Stožera. (KAportal)