Aktualno OG sada Ogulin

Zbog samoizolacije odgođena premijera kazališne predstave “Stanko i Oliver”, novi datum trebao bi biti poznat uskoro

Ljubitelji kazališta koji su se veselili novoj predstavi “Stanko i Oliver” morat će se strpiti još neko vrijeme. Naime, predstava čija je praizvedba bila zakazana za srijedu, uz svečanu premijeru u petak u Zorin domu (te uz pretpremijeru u četvrtak u Ozlju), odgođena je zbog pandemije koronavirusa, odnosno samoizolacije u kojoj je završilo sedam djelatnika glumačke i tehničke ekipe predstave.

Inače, riječ je o komičnoj predstavi mladog splitskog redatelja Siniše Novkovića, u kojoj glume profesionalni glumci karlovačkog kazališta Nino Pavleković, Andro Damiš i Vanja Gvozdić, a koja se temelji na slavnom komičarskom duetu Stanlio i Olio.
Novi termin predstave trebao bi biti poznat uskoro, a isto tako postala je upitna predstava “Transformeri” Zagrebačkog plesnog centra, koja je bila planirana u četvrtak u 19 sati uz Međunarodni dan plesa. Ova predstava još nije službeno otkazana, no nije donesena ni definitivna odluka hoće li je ipak biti. (kaportal.hr)

Inače, riječ je o predstavi koja je trebala biti prikazana i u Ogulinu ovoga tjedna, o čemu smo pisali nedavno. Naime, prijedlogu da se predstava održi u Ogulinu usprotivio se gradonačelnik Dalibor Domitrović i tada smo objavili njegovo priopćenje, u tekstu  pod naslovom “Zbog epidemiološke situacije gradonačelnik Domitrović usprotivio se održavanju predstave “Stanko i Oliver”. Pozvao je Županijske institucije na razum i odgovorno ponašanje, a Županijski stožer civilne zaštite da preispita i provjeri ovakve postupke u skladu s važećim odlukama.

U komentarima na našoj facebook stranici  pojedinci su osuđivali ovakvu odluku gradonačelnika, ali je sad vidljivo da je na vrijeme postupio ispravno kada je izjavio da na prvom mjestu trebaju biti zdravlje, životi i sigurnost naših građana, a nakon toga promocija i manifestacije.