Aktualno OG sada Ogulin

Tiskana je monografija “Stoljeće ogulinske Gimnazije”

Kako saznajemo sa Facebook stranice Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, prije nekoliko dana tiskana je monografija Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana „Stoljeće ogulinske Gimnazije“. Priprema i tiskanje Monografije potaknuto je obilježavanjem 100 godina postojanja Gimnazije u našem gradu, a ta je obljetnica proslavljena 13. listopada 2019. godine. Na knjizi se požrtvovno radilo jako dugo, jer ovakva knjiga traži studiozan pristup, mnogo istraživanja i napisanih tekstova velikog broja ljudi.

Monografija donosi povijesni pregled razvoja škole tijekom 100 godina, sjećanja bivših učenika, priče o bivšim učenicima, a danas poznatim i dokazanima pojedincima u svom području, osvrt na aktivnosti stručnih vijeća, popise učenika i nastavnika škole kao i mnogo drugih zanimljivih sadržaja. Knjiga ima oko 450 stranica i obogaćena je mnoštvom fotografija iz različitih razdoblja povijesti škole.
Glavna urednica knjige je profesorica Blaženka Kurelac, a, osim nje, Uredništvo čine profesorica Naranča Dadasović, profesor Ivan Tironi, profesorica Ivanka Lesić, profesorica Ksenija Maravić, profesorica Ljiljana Gračanin, profesor Dražen Rebernišak, profesor Anton Samsa, profesorica Sandra Jerković, profesor Dario Škrtić i profesorica Monika Juričić.

Ravnatelj profesor Hrvoje Magdić okupio je članove Uredništva, zahvalio im na njihovom trudu u nastanku ove vrijedne knjige i naglasio kako je knjiga izniman dokument vremena za školu, ali i za Grad Ogulin. Predstavljanje Monografije ostavljeno je za neka bolja (epidemiološki) vremena.
Kako škola u idućem razdoblju planira prikupljati sredstva za kupovinu školske opreme i dodatno uređenje školskih prostora, ova knjiga će, osim svoje iznimne književne i povijesne vrijednosti, imati ulogu i u toj misiji škole. Naime, Uredništvo i ravnatelj donijeli su odluku prema kojoj će se knjiga pokloniti svima koji školi doniraju 250 kuna, a sredstva prikupljena od donacija utrošit će se za nabavu školske opreme i uređenje škole za buduće generacije.

Svi zainteresirani za knjigu mogu se javiti u tajništvo škole telefonski ili mailom (zbog epidemioloških razloga) te će tako dobiti informacije o načinu preuzimanja knjige.
Telefon: 047/522-573 E-mail: [email protected]
Iz Gimnazije zahvaljuju svima koji su pomogli tiskanje knjige, a to su: Karlovačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Grad Ogulin, Grad Vrbovsko, Općina Josipdol, Erste banka, Bjelin, Općina Tounj, Snoopy, Midax d.o.o., MCR d.o.o., Veterinarska stanica, Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu, te Miri Brozoviću na fotografijama knjige. (info/GiSŠBFOgulin)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal