Aktualno Županija

U gradu Ozlju potpore za novorođenčad roditelji od sada mogu zatražiti putem aplikacije, u zadnje tri godine isplaćeno ih je 143

Naknade za novorođenčad na području grada Ozlja iznose 2 000 kune po djetetu.

Grad Ozalj potpisao je Sporazum s Ministarstvom pravosuđa i uprave i uključio se u sustav e – Novorođenče koji omogućava podnošenje zahtjeva za novčanu pomoć za novorođeno dijete istovremeno s prijavom djeteta u matičnom uredu što olakšava predaju zahtjeva te ubrzava isplatu pomoći.

Kako iz gradske uprave pojašnjavaju, roditelji mogu samostalno koristiti aplikaciju e – Novorođenče putem sustava e – Građani i poslati zahtjev prema Gradu, a osim podnošenja zahtjeva kroz ovu aplikaciju roditeljima i dalje ostaje mogućnost osobnog dolaska ili slanja zahtjeva na e-mail adresu [email protected]
Inače, u zadnje tri godine iz gradskog proračuna isplaćen je iznos od gotovo 300 tisuća kuna potpora za opremanje novorođenčadi, koje u pojedinačnom iznose 2 tisuće kuna. U prilog tome ide i podatak da je grad Ozalj jedna od rijetkih sredina koja bilježi pozitivan trend. Naime, zahtjeva za isplatu potpora iz godine u godinu ima sve više, u 2018.-toj isplaćeno ih je za 45 beba, godinu kasnije za 47, a u prošloj godini za 51 novorođenu bebu. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal