Aktualno Županija

U Karlovcu Pfizerom cijepljeno još 430 građana

 

Danas je u Karlovcu održana još jedna masovna akcija cijepljenja građana. Ispred dvorane Ekonomske škole uz ogradu i prijamni šator, gužve i čekanja svedeni su na minimum.

-Cijepe se pacijenti ispred obiteljskih medicina odnosno stacioniranih doktora u Domu zdravlja Karlovac. Naručeno je 430 pacijenata među kojima su i članovi iz izbornog povjerenstva koji su prema planu prioriteta sada u cijepljenju i novinare. Troje cjepitelja danas je cijepilo isključivo Pfizer cjepivom, kaže ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić.

Na red ne može doći nitko tko nije naručen osim ako je na kraju ostala pokoja doza viška.

Šest administratora zaposleno na unosu podataka
Evidenciju o svemu sada vodi šest novih administratora koje je karlovačka županija angažirala preko ugovora o djelu. Svakog cijepljenog upisuju u platformu koja onemogućava da se već cijepljene poziva ponovo, osim na drugu dozu.

A od idućeg tjedna masovna cijepljenja bit će svakodnevna i to ne samo u Karlovcu.

-Ova je bila predfaza cijepljenja koja počinje od 3. svibnja. Bit će dnevni punkt ovdje i još pet punktova u organizaciji preostalih domova zdravlja. Da li će to biti unutar svojih ordinacija ili mini punkta to je u ingerenciji ravnateljica domova zdravlja, one su podkoordinatori cijepljenja, dodaje Zoretić.(radio-mreznica)