Aktualno Županija

Počeli radovi: Belavići i Duga Resa za tri mjeseca bit će spojeni nogostupom

Nogostup je dužine oko 1700 metara vrijedan je 2,6 milijuna kuna

Kod škole u Belavićima danas su i službeno počeli radovi na izgradnji nogostupa Belavići. Projektant je Drago Belavić, izvođač radova je tvrtka Ceste Karlovac, a direktor Darko Marković kazao je da očekuje završetak radova za tri mjeseca, točnije početkom kolovoza ove godine.

  • Izuzetno mi je drago da smo otpočeli radove na ovom nogostupu, jer smo to obećali prije četiri godine i obećanje ispunjavamo. Znam da će sad biti puno kritika da se to radi zbog izbora, no tu je i predsjednik MO Belavići Branko Biršić, koji najbolje znade koliko smo vremena potrošili na pribavljanje svih suglasnosti i rješavanje imovinsko pravnih odnosa i kojemu ujedno zahvaljujem na velikom angažmanu i trudu koji je uložio. Čak smo vjerovali smo da ćemo ga uspjeti započeti prošle godine i završiti ove. Za nekoliko mjeseci vjerujem da ćemo svi zajedno po njemu prošetati – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te pojasnio da će svim mještanima kojima su uklonjene ograde i zidići sve biti vraćeno ili sanirano.
    Nogostup je dužine oko 1700 metara vrijedan je 2,6 milijuna kuna, pojasnio je gradski pročelnik Mladen Rakočević, a spojit će Belaviće sa Svetim Petrom, odnosno Dugom Resom. Značit će prije svega puno veću sigurnost za djecu koji idu u školu, ali i za mještane i turiste koji rado ovuda šetaju.
  • Ovaj nogostup trebao je biti i ranije da nije bilo zastoja u izradi građevinske dozvole što je trajalo više od godinu dana. Nadam se da ćete nastaviti dalje raditi na kanalizaciji i vodovodnoj mreži – kazao je Branko Biršić predsjednik MO Belavići koji je doista svakog vlasnika zemljišta na trasi nogostupa u proteklo vrijeme posjetio i po nekoliko puta.
    Prva ograda uklonjena je kod kuće obitelji Ivana Petrunića, a on ne krije zadovoljstvo što su radovi počeli.
  • Sretan sam što su radovi počeli i zahvaljujem prije svega gradonačelniku i predsjedniku MO u ime svih mještana koji žive u ovoj jako prometnoj ulici. Konačno smo dočekali nogostup i nadam se da će ovakvih i sličnih projekta biti još puno – poručio je u ime mještana Petrunić. (kaportal.hr)