Aktualno OG sada Ogulin

Svi učenici, pa tako i ogulinski, ponovno će pratiti nastavu u živo, u svojim razredima

Od danas svi učenici ponovno će pratiti nastavu u živo, u svojim razredima. Podsjetimo, do ovog vikenda nastavu iz školskih klupa pratili su svi osnovnoškolci te učenici završnih razreda srednjih škola, dok je samo dio srednjoškolaca još imao nastavu po programu C, odnosno na online način. Provjerili smo kakva je epidemiološka situacija i što kažu brojke o stanju zaraženosti među učeničkom populacijom.

U tjednu od 03. 05 do 08.05. u Karlovačkoj županiji bio je zaražen 41 učenik, u 24 školska objekta sa zarazom. U tjednu prije, od 26. travnja do 01. svibnja bio je zaražen 51 učenik.
Ako pogledamo podatke za Ogulin, od 26. travnja do 01. svibnja imali smo 11 zaraženih učenika, dok je u proteklom tjednu, od 03. 05 do 08.05. Ogulin imao 12 zaraženih učenika, od kojih je osmero iz osnovnih škola, a četiri iz srednjih.

Osim učenika spomenimo i zaposlenike u školama županije. Sa 07. svibnja bilo je 7 zaraženih zaposlenika u osnovnim školama i 8 u srednjim školama te ukupno 16 zaposlenika u samoizolaciji. Kad smo kod samoizolacije spomenimo da je u samoizolaciji 181 učenik osnovnih škola i 58 srednjoškolaca.
Inače, u cijeloj Hrvatskoj prošli tjedan imali smo 1917 zaraženih učenika, s time da je u subotu 08. svibnja zabilježen čak 71 zaraženi učenik više.