Aktualno OG sada Ogulin

Novo dežurstvo Pravne klinike

U ogulinskoj Udruzi “Radost” i danas 13. svibnja, održat će se još jedno u nizu dežurstava Pravne klinike. Svi građani kojima je potrebna besplatna pravna pomoć mogu doći u prostorije Udruge od 9 do 12 sati. Dežurstvo će se održati uz poštivanje epidemioloških mjera.

Pravna klinika je jedinica zagrebačkog Pravnog fakulteta u okviru koje studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima.

Studenti viših godina Pravnog fakulteta u Zagrebu samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta. Klinika ima razvijen interni sustav kontrole kvalitete rezultata pa se ne treba plašiti nestručnosti. Svatko tko ne može na drugi način ostvariti pravnu pomoć može se obratiti klinici.