Aktualno OG sada Ogulin

Još dva dana do odluke

Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je, podsjećamo,  liste kandidata za lokalne izbore koji će se održati  u nedjelju 16. svibnja 2021.

U utrku za gradonačelnika grada Ogulina krenut će, kao što je poznato,  Dalibor Domitrović (SDP), Tomislav Lipošćak (HDZ) i Marin Puškarić (DP). Kandidati za zamjenike su Daniel Vukelja (SDP), Anđelka Salopek (HDZ) i Denis Salopek (DP).

Kandidati za zamjenike gradonačelnika iz reda pripadnika Srpske nacionalne manjine su Siniša Ljubojević (DSS) i Neven Vujnović (SDSS).

Liste za Gradsko vijeće Ogulina predalo je ukupno 6 političkih stranaka: DP (nositelj Marin Puškarić), HDZ (nositelj Tomislav Lipošćak), HSP (nositelj Krunoslav Salopek), Kandidacijska lista grupe birača (nositelj Siniša Ljubojević) , SDSS  (nositelj Neven Vujnović)  i SDP (nositelj Dalibor Domitrović).

Na nedjeljnim izborima ćemo, osim vodstva grada Ogulina te članova Gradskog vijeća, birati i vodstvo Karlovačke županije, te članove Županijske skupštine.
Podsjećamo, u izbornoj utrci za župana i njegovog zamjenika su istaknute 4 pravovaljane kandidature.

Kandidatkinja za županicu Karlovačke županije koalicije predvođene HDZ-om je Martina Furdek – Hajdin, te Vesna Hajsan – Dolinar za njenu zamjenicu. Kandidat Živog zida za župana je David Gorup, a za njegovog zamjenika Filip Jarnjević. Domovinski pokret na mjestu župana želi vidjeti Vlatka Ivku, a u ulozi njegove zamjenice Antoniu Perković Blašković. Kandidat SDP-a i HSS-a za čelnog čovijeka županije je Stjepan Mikulandrić, dok bi se na mjestu njegove zamjenice željela naći Ivana Salopek Šumonja.

Što se tiče kandidata za zamjenika župana Karlovačke županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, istaknute su 3 pravovaljane kandidature. To su: kandidat grupe birača Mirko Martinović, SDSS-ov Dejan Mihajlović, te DSS-ov Dušan Predović.

Pravovaljane kandidacijske liste za članove Županijske skupštine Karlovačke županije istaklo je ukupno 9 što stranaka, što koalicija. To su: AKCIJA UMIROVLJENICI ZAJEDNO, DOMOVINSKI POKRET, HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA, HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI, HRVATSKA STRANKA PRAVA, MOŽEMO! – POLITIČKA PLATFORMA, SAMOSTALNA DEMOKRATSKA SRPSKA STRANKA, SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE, te ŽIVI ZID.

U nedjelju u 7 sati ujutro u Karlovačkoj županiji bit će otvorena ukupno 294 biračka mjesta, od čega u Ogulinu ukupno 22. Sva biračka mjesta bit će zatvorena u 19 sati. Tko je tijekom predizborne kampanje bio uspješniji u prezentaciji programa i privlačenju naklonosti birača, bit će poznato već u nedjelju u kasnim večernjim satima. Bit će to prvi neslužbeni rezultati izbora, dok ćemo na one službene morati malo pričekati.