Aktualno Sport

Rezultati – tenis

PRVA HRVATSKA LIGA – 4.kolo

OGULIN – LOŠINJ JADRANKA 6:1

Jučer je na teniskim terenima TK Ogulin odigran susret 4.kola 1. Hrvatske teniske lige, u kojem su tenisači Ogulina ugostili momčad Lošinja Jadranke. Naši tenisači opravdali su ulogu favorita i uvjerljivo pobijedili sa 6:1, osvojili nova tri boda i poveli na tablici grupe Punčec iako imaju susret manje.

U pojedinačnim mečevima, jedini poraz upisao je Ivan Karlo Ban, koji je u neizvjesnom susretu u čak tri seta izgubio od Marina Bradarića sa 6:2, 3:6 i 11:13. Pobijedili su Karlo Kajin Daria Mužića 6:2, 6:3, Roko Stipetić Maria Viška sa 6:0, 6:4, Deni Žmak Tina Dizdarevića 6:0, 6:0 i Karlo Krolo Vilima Viška 1:6, 6:2, 12:10.

I oba susreta parova tenisači Ogulina su dobili, Kajin i Žmak pobijedili su Bradarića i Vilima viška 6:1, 6:2, a Ban i Krolo bili su bolji od 6:3, 6:0.
Nakon ove pobjede tenisači Ogulina su u vodstvu u svojoj grupi sa 7 bodova, u 5.kolu trebali su u subotu igrati u Vrbovcu, no kako je ovaj klub istupio iz lige, bit će slobodni. Dva odlučna susreta tenisači Ogulina igrat će idući tjedan, u srijedu u 6.kolu igrat će u Ogulinu protiv zagrebačkog Medveščaka, a u subotu u posljednjem 7.kolu gostuju u Zagrebu kod TK Chromos Savica, što je ujedno i derbi i odlučivat će o prva dva mjesta u grupi.

PRVENSTVO HRVATSKE DO 14 godina

U Zagrebu je je u tijeku prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina.

U kvalifikacijama, Ivan Hasan je u 1.kolu izgubio od Juraja Šprunga iz Splita sa 6:2, 6:3, a Marinela Mihalić od Dore Drempetić iz Top Spina sa 6:2, 6:0.

U glavnom turniru, Kaja Jerak je nakon pobjede protiv Dore Belvanović iz Đakova 6:2, 6:1, izgubila u četvrtfinalu od 6.nositeljice Mihaele Les iz zagrebačkog Zagija sa 6:3, 6:2.

No, Anton Stipetić, koji je postavljen za drugog nositelja, igra odlično: nanizao je četiri pobjede za redom i danas će u finalu igrati za naslov prvaka Hrvatske, a protivnik mu je prvi nositelj, Duje Markovina iz TK Pomak.

No, Anton Stipetić već je osvojio srebrnu medalju u paru sa Nikolom Smolčićem iz Splita, jučer su stigli sve do finala gdje su izgubili od para Behr-Stiblik sa 7:4, 6:2.