Aktualno Županija

83-godišnjaku iz stana otuđen novac, policija poziva na oprez

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i tri prometne nesreće od kojih je jedna s lako ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.

Iz stana otuđen novac
Jučer su u prijepodnevnim satima u stan 83-godišnjaka u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu došle dvije mlađe nepoznate ženske osobe, predstavile se kao djelatnice Crvenog križa i ponudile mu mjerenje tlaka i pregled u vezi koronavirusa. Naknadno je utvrđeno da iz stana nedostaje novac te se sumnja da su ga otuđile spomenute nepoznate osobe. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Policija upozorava – građani budite oprezni!

S obzirom da postoji mogućnost da na ovakav način građani postanu žrtve kaznenih djela, upozoravamo ih da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom.

Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.