Aktualno OG sada Ogulin

7. Ogulin Trail najavljen za 11. rujan

Poznat je datum održavanja 7. izdanja Ogulin Traila – najbajkovitije utrke Hrvatske trkačke scene , a radi se o 11. rujnu. Organizatori napominju kako se nadaju povoljnoj epidemiološkoj situaciji, jer, podsjećamo, prošle godine Ogulin Trail nije održan. Utrka Ogulin Trail prvi je put održana 2014. godine, a prolazi atraktivnim šumskim predjelima našeg kraja. Prijave za ovogodišnje izdanje Ogulin Traila su otvorene, a vrše se, kao i do sada, putem portala stotinka.hr. Prijave će biti otvorene do 1. rujna.
7. izdanje Ogulin Traila donosi 4 utrke, i to: dječju utrku Tintilinić (duljine 1,5 km), Kosjenku (13,5 km), obiteljsku utrku Stribor (7,5 km), te najdužu Regoč (33,0 km).

Podsjećamo, organizaciju Ogulin Traila potpisuju vrijedni članovi  DSR KOCI Ogulin, a zahvaljujući njihovom entuzijazmu utrka je postala nadaleko poznata.

Posljednji 6. Ogulin Trail održan je 14. rujna 2019. godine. Bilo je to ujedno i 9. kolo trail lige centralne Hrvatske. Nastupila su 442 trkača koja su uživala u ogulinskoj prirodi te su zajedno s domaćinima stvorili atmosferu za pamćenje. Preko 50 volontera i mnoštva sponzora osiguralo je tada dobru zabavu, prekrasno označene staze, jela i pića u izobilju te su trkačima omogućili da trče s vješticama, vilama i drugim bajkovitim likovima.
Trkači su te 2019. godine birali između duge utrke “Regoč” (33 km) i kratke utrke Kosjenka (13,5 km) koje vode kroz čudesne ljepote Kleka i Stožca te dolinom rijeke Dobre. Održana je i utrka Tintilinić (1,5 km) namijenjena za djecu do 14 godina. Pobjednici su doma otišli s punim vrećicama nagrada, a organizator je čak nagradio ekipne natjecatelje s ogulinskim zeljem i krumpirom. U čast najmlađim pobjednicima zasadilo se i šest stabala kraj rijeke Dobre.
Nadamo se da će ove godine biti održano 7. izdanje Ogulin Traila, te da će okupiti još veći broj trkača i ljubitelja dobre zabave i druženja u bajkovitom ogulinskom ozračju.