Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U SDP-u tvrde da se razlika smanjila na samo 13 glasova: ‘Pogledajte što je sve proglašeno nevažećim, nedopustivo!‘

IZBORNI TRILER U ISTRI

Danas će predati prigovor DIP-u, a odgovor bi mogli znati do ponedjeljka

Istarski SDP je na 12 izbornih mjesta našao 41 listić koji, po njima, ide njima u korist, te će tražiti prebrojavanje svih listića u Istri od Državnog izbornog povjerenstva. Danas će predati prigovor DIP-u, a odgovor bi mogli znati do ponedjeljka. Kažu da sumnjaju da postoji više od 13 takvih listića i da bi to htjeli utvrditi budući da je u konačnici razlika između IDS-ova Borisa Miletića i SDP-ova Danijela Ferića bila samo 54 glasa. To znači da je prema njima razlika u glasovima trenutno samo 13.

  • Tražili smo uvide u pojedina izborna povjerenstva gdje smo dobili brojne dojave o nepravilnostima. Taj će prigovor biti upućen DIP-u kroz sat, sat i pol vremena. Sve smo to argumentirali, a neke smo vam dostavili na uvid. Nezadovoljni smo što nismo mogli na jednom mjestu kontrolirati sve 53 tisuće glasačkih listića te stoga nismo fizički mogli prekontrolirati sve listiće u Istri, kazao je Ferić.
    Ističe da su najčešće nepravilnosti bile takve da je primjerice listić s njegovim zaokruženim imenom bio na hrpi Borisa Miletića ili da je listić bio zaokružen za njega, a uz ime Miletića glasači bi šarali ili nešto nadopisivali.