Aktualno OG sada Ogulin

Nakon mise, održana je procesija središtem Ogulina

Danas slavimo svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Isusa Krista. Nakon sv. mise koja je počela u 10 sati održana je tradicionalnu procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom ulicama našega grada.
na facebook stranici Župe Sv. Križa u povodu ovog blagdana se, među ostalim, navodi:
“Svi smo pozvani sudjelovati u ovom slavlju u kojem i doslovno molimo za zaštitu od kuge, gladi i rata. A danas bismo rekli od korone, siromaštva i uzajamne nesnošljivosti.
Župnik Robert Zubović je nakon velike tuče i nevremena koje se dogodilo 2017. godine, dan nakon Tijelova, ovako zapisao: „Olujno nevrijeme s katastrofalnom tučom pogodilo je Ogulin u petak, 16. lipnja 2017. u 16.25 sati. Neviđeno! Nitko živ ne pamti takvo nevrijeme. Uništena je sva poljoprivreda: voćke, sijeno, zelje, krumpir, povrće. Tuča je uništila sve na zemlji. Župnik je slavio misu zadušnicu u crkvi Sv. Petra na groblju. Kao smak svijeta. Četvorica su muževa držala vrata da ih tuča ne odnese.
Možda je to Božja kazna ili poticaj na obraćenje. Da! Ipak je premalo ljudi sudjelovalo na Tijelovo na procesiji, a upravo tada se moli protiv tuče. Bože, smiluj nam se!“
Neka nam ovaj zapis bude poticaj da otvorimo svoja srca Gospodinu i iskreno mu se poklonimo u Presvetom Oltarskom Sakramentu proseći zaštitu i blagoslov”.