Aktualno OG sada Ogulin

Novi gradski projekti za razvoj drvne industrije

U gradskoj upravi je održan sastanak predstavnika grada Ogulina, Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i tvrtke Bjelin. Tema sastanka bila je nova financijska perspektiva Europske unije.

Cilj sastanka je bio osmisliti nove projekte, za buduće razdoblje, koji će se moći financirati iz EU fondova, a koji su u funkciji razvoja gospodarstva, s naglaskom na drvni sektor u kojem Ogulin ima velik potencijal.

Na sastanku su razmotrene mogućosti suradnje lokalne uprave i privatnog sektora na razvoju novih projekata u okviru Plana industrijske tranzicije NUTS2 regije Panonske Hrvatske, kojoj pripada i grad Ogulin.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegov zamjenik Daniel Vukelja, Mladen Stipetić, voditelj odsjeka za gospodarstvo i fondove EU, Igor Trbović, viši savjetnik za proračun i financije, koji je ujedno osposobljen za prijavu i provedbu EU projekata, Nikola Pajić, predstavnik tvrtke Bjelin, i Krunoslav Kralj iz Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije.

Nikola Pajić, predstavnik tvrtke Bjelin, pozvan je na sastanak kako bi nazočnima približio potrebe realnog sektora, te kako bi te potrebe uklopili u buduću financijsku perspektivu EU, odnosno kako bi se osmislili projekti koji će biti financirani iz fondova EU, a koji će biti u funkciji razvoja drvne industrije.

Tvrtka Bjelin je, što se tiče sektora drvne industrije, lider u Ogulinu, a i u Republici Hrvatskoj, i uz sebe veže brojne male i srednje tvrtke s kojima poslovno surađuje, ne samo iz područja drvne industrije već i drugih gospodarskih grana.

Gradonačelnik je stavio naglasak na projekt revitalizacije vojarne Sv. Petar i njene prenamjene u STEM centar u smislu razvoja drvno prerađivačkog sektora u okviru kojeg grad Ogulin ima veliki potencijal.