Aktualno Sport

Teniski rezultati

PRVA HRVATSKA LIGA – 6.kolo
OGULIN – MEDVEŠČAK 6:1
U srijedu je na teniskim terenima TK Ogulin odigran susret 6.kola 1. Hrvatske teniske lige, u kojem su tenisači Ogulina ugostili momčad zagrebačkog Medveščaka. Naši tenisači igrali su odličnoi uvjerljivo pobijedili sa 6:1, osvojili nova tri boda i poveli na tablici grupe Punčec iako imaju susret manje.
U pojedinačnim mečevima, Deni Žmak je maksimalno nadigrao Filipa Marića sa 6:0, 6:0, Ivan Karlo Ban je u tri seta pobijedio omislava Hadžića sa 6:2, 4:6, 10:4, Karlo Krolo jedini je izgubio meč, poražen je od Orlanda Popovića sa 2:6, 6:2, 8:10, Dorian Salopek je u svom prvoligaškom debiju pobijedio Tima Valpotića sa 6:2, 4:6, 10:8, Karlo Kajin je savladao Borisa Poljančića sa 6:4, 6:3.
I oba susreta parova tenisači Ogulina su dobili, Kajin i Žmak pobijedili su Hadžića i nedak poznatog Roku Karanušića sa 6:1, 7:6, a Ban i Krolo bili su bolji od Marića i Poljančića sa :6, 6:1.
Nakon 6.kola tenisači Ogulina vode sa 10 bodova, koliko ima i zagrebačka Chromos Savica, a u posljednjem 7.kolu igrat će u subotu upravo protiv Chromos Savice u Zagrebu. U slučaju osvajanja jednog od prva dva mjesta, tenisači Ogulina ulaze u play off, gdje će razigravati s dva prvoplasirana kluba iz druge grupe, za prvaka Hrvatske.

PRVA HRVATSKA LIGA – 7.kolo
CHROMOS SAVICA – OGULIN 4:3
U posljednjem 7.kolu skupine Punčec Prve hrvatske lige, tenisači Ogulina igrali su derbi za 1.mjesto u Zagrebu protiv TK Chromos Savica. Bio je to vrlo neizvjestan susret, pun preokreta, pravi hičkokovski, koji je odlučen tek u igri parova. Na žalost, tenisači Ogulina izgubili su minimalno, 4:3, i tako na kraju osvojili drugo mjesto u skupini, no ipak su se plasirali u polufinale Play off-a i igrat će za prvaka Hrvatske.
U pojedinačnim mečevima, Ivan Karlo Ban je u velikoj borbi u tri seta pobijedio Roberta Marića sa 7:6, 5:7, 10:4, a Karlo Krolo pobijedio je Leona Abramovića sa 6:1, 6:4. No ostala tri singla dobili su Zagrepčani: Karlo Kajin je izgubio od Zvonimira Babića sa 6:7, 6:1, 10:4, Roko Stipetić od Adnana Mešića sa 6:2, 7:6, a Deni Žmak od Alena Rogića Hadžalića sa 6:3, 6:7, 10:8.
U parovima, Babić i Rogić dobili su odlučujući četvrti poen rotiv Kajina i Žmaka sa 6:3, 6:2, dok je naš par Ban-Krolo dobio Marića i Mešića sa 6:1, 3:6, 10:8.
Tenisači Ogulina će u polufinalu Play Off-a, koje se igra u subotu, 13.lipnja, igrati protiv prvoplasiranog kluba iz druge skupine, HTK Zagreb, a u drugom polufinalu igraju Chromos Savica i Osijek.

OP Ogulin do 14 godina
Ovoga vikenda, na terenima Teniskog kluba Ogulin, održano je Otvoreno prvenstvo TK Ogulin do 14 godina. Na turniru nastupili su i članovi TK Ogulin.
U skupinama, Ivan Hasan pobijedio je u sva tri meča, Mateo Rupčić i Vito Jerak upisali su 2 pobjede i poraz. U polufinalu, Ivan Hasan je pobijedio Vitu Jeraka sa 4:3, 4:0, a Mateo Rupčić je izgubio od Ivana Dumbovića iz Vižnjana. U finalu je Dumbović pobijedio i našeg Ivana Hasana sa 4:0, 4:1 i tako osvojio turnir.
Kod djevojčica, u skupinama je Marinela Mihalić je pobijedila u sva tri meča, Iris Božičević upisala je 2 pobjede i poraz, Tatjana Paskaš, Hristina Simić i Viktorija Sabljak imale su po 1 pobjedu i 2 poraza, Magdalena Prebežić sva tri poraza.
U osmini finala Iris Božičević je izgubila od Elene Grgić iz riječkog Kvarnera sa 1:4, 0:4, Marinela Mihalić je pobijedila Elz Jamnik iz Varaždina sa 4:3, 4:0, ali je u četvrtfinalu izgubila od Nike Kunac iz TK Move sa 0:4, 2:4 i ispala.
U utješnom bonus turniru prvo mjesto (ili 17.mjesto) osvojila je Tatjana Paskaš, Viktorija Sabljak i Magdalena Prebežić ispale su u četvrtfinalu, a Hristina Simić u osmini finala.ž

OP Zaprešića do 10 godina
Na Otvorenom prvenstvu TK Zaprešić za 10-godišnjake član TK Frankopan Ivano Božičević opet je igrao odlično i osvojio je 1.mjesto: nakon 1.mjesta u skupini Ivano je pobijedio u polufinalu, a u finalu je savladao i Antona Pokupeca sa 4/1.
I ostali članovi TK Frankopan bili su solidni, kod dječaka Josip Puškarić osvojio je 5.mjesto, Matej Božičević sedmo, kod djevojčica Eva Tonković bila je odlična treća, a Dora Žanić sedma.

HEP 3. Hrvatska seniorska liga, 2.kolo
Gem Jastrebarsko – Frankopan Ogulin 5/2
Pojedinačni susreti
Matija Erben – Marijan Tonković 2/6 3/6
Jan Kokot – Mario Belina 6/2 6/4
Marko Ban – Mario Bajt 6/1 7/5
Antonio Kokot – Luka Turković 2/6 3/6
Siniša Gorup – David Kučinić 6/0 6/0
Susreti parova
Erben/Kokot – Tonković/Bajt 2/6 7/6(5) 10/8
Ban/ Gorup – Belina/Turković 6/1 6/0