Aktualno Sport

Navijači se skupljaju pred Wembleyjem, Dalić ima samo jednu dvojbu

Sve je spremno za spektakl na Wembleyju između Hrvatske i Engleske od 15 sati kad naša reprezentacija igra prvu utakmicu.

Hrvatski navijači počeli su se okupljati ispred Wembleyja, a za to su morali proći rigoroznu 10-dnevnu karantenu prije utakmice.
Izbornik Zlatko Dalić dan uoči utakmice nije želio otkriti momčad, no po svemu viđenom imao samo jednu dvobju – Andrej Kramarić ili Bruno Petković, piše Sport Klub.

 


“Znam da se kalkulira s imenima. Imamo kvalitetnu momčad i mislim da smo za odabrali najbolje igrače i taktiku. Imat ćemo moćnu, potentnu i agresivnu ekipu”, istaknuo je Dalić.

Pitanje je samo hoće li u špici napada zaigrati Rebić ili Petković. Ako se odluči za Rebića u prvih 11 na desnoj strani ofenzive ulazi Kramarić. Krene li s Petkovićem, to znači da na desnu stranu seli Rebić.
Vatreni bez poraza, Englezi bez slavlja na otvaranju
Bit će to 11. međusobna utakmica ove dvije reprezentacije. Engleska je slavila pet puta, Hrvatska tri puta, a dvije utakmice su završila bez pobjednika, piše Sport Klub.

 


Vatreni su u “hramu engleskog nogometa” gostovali četiri puta upisavši pobjedu, remi i dva poraza.

Posljednji put Hrvatska je u Londonu igrala u studenom 2018. u Ligi nacija, a domaćin je slavio 2-1. Hrvatska je povela golom Kramarića u 57. minuti, ali su Englezi u završnici okrenuli preko Lingarda i Kanea.
Zanimljiva je činjenica da Englezi nikad nisu slavili na otvaranju Eura u devet odigranih utakmica. Imaju četiri poraza i pet remija. Na domaćem terenu 1996. odigrali su 1:1 sa Švicarcima.

Hrvatska pak s druge strane nikad nije izgubila prvu utakmicu na Euru. U pet uvodnih utakmica upisali su četiri pobjede i jedan remi uz gol razliku 6:1. (N1) (foto:screenshot Twitter)