Aktualno OG sada Ogulin

Dalibor Domitrović: Mnogo toga nije normalno…a očekujem i priželjkujem samo normalno!

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, kao što  je poznato, pobijedio je  u prvom krugu lokalnih izbora i u naredne će četiri godine ostati na toj funkciji. Kad su se dojmovi “slegli” i nakon prvih koraka koje je poduzeo, zamolili smo ga za kraći razgovor.

Zanimalo nas je, naravno,  kako  komentira  izbore. Evo što je odgovorio:
Smatram da su građani ovoga puta prepoznali i nagradili rad i trud u protekle četiri godine kako izvršne vlasti, tako i stranke na vlasti koja je imala većinu u Gradskom vijeću, a to je SDP. S druge strane, kaznili su nerad, te neartikulirane i neosnovane napade na mene kao gradonačelnika, te na SDP kao stranku na vlasti. Velika izlaznost također je pokazala da su građani prepoznali rezultate rada u protekle četiri godine. Po prvi puta, od kako se gradonačelnik bira na neposrednim izborima, dogodila se pobjeda u prvom krugu, a 3778 glasova je najveći broj glasova koji je dobio neki od kandidata za gradonačelnika. Ove činjenice za mene predstavljaju veliku obavezu prema mojem gradu, te prema građanima grada Ogulina. Pred nama su nove četiri godine mandata u kojima ćemo biti još bolji i jači.

Jeste li u dosadašnjem mandatu nešto krivo radili i što? Bi li nešto mijenjali?
Ne bih ništa mijenjao. Smatram da rezultati pokazuju da se radilo dobro i kvalitetno, a isto tako smatram da se  u zadanim uvjetima napravio maksimum.

Kakvi su planovi za naredni mandat, koji su najznačajniji projekti?
Planovi su veliki i ambiciozni, ali i ostvarivi. I dalje će na prvom mjestu biti gospodarstvo i radna mjesta. Već u prvih deset dana novog mandata obavljeni su sastanci sa potencijalnim investitorima u poljoprivrednu proizvodnju, trgovačku djelatnost, te sa investitorima koji su otkupili HOC Bjelolasica. Dogovoren je i sastanak u Ministarstvu graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, u vezi proširenja Poduzetničke zone, a postoje već zainteresirani kupci za dodatno zemljište. Bit će nastavljeni svi započeti projekti, a naglasak će biti na Centru za tehničku kulturu, na kome se već intenzivno radi. Naravno, kao i u proteklom mandatu, radit će se na svim segmentima društvenog života grada kao što su sport, kultura, zabava i ostalo.

Kako je prošao međustranački dogovor  uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća,  je li
bilo rasprave, primjedbi?
Konstituirajuća sjednica bit će održana u petak 18.06.2021. Iz rezultata izbora je jasno i razvidno da SDP ima apsolutnu većinu u Gradskom vijeću i smatram da neće biti nikakvih problema prilikom konstituiranja vijeća. Međustranački dogovor prošao je u skladu s rezultatima izbora.

Zna li se već sada tko će biti na čelu Gradskog vijeća?
Gradski odbor SDP-a 8.6.2021. donio je jednoglasnu odluku da to bude gospodin Marinko Herman, koji je tu dužnost obavljao i u prošlom sazivu.

Je li počeo s radom zamjenik gradonačelnika iz redova manjina?
Da, gospodin Siniša Ljubojević preuzeo je, u skladu sa zakonom, dužnost zamjenika gradonačelnika iz redova manjina i dužnost će obavljati volonterski.

Kad će se održati ponovljeni manjinski  izbori i kakva će biti situacija kad u vijeću bude paran broj vijećnika?
Ponovljene izbore raspisuje Vlada RH u roku od 90 dana od konstituiranja Gradskog vijeća, a situacija u Gradskom vijeću ovisi o tome iz koje će političke opcije biti izabran vijećnik, pripadnik nacionalne manjine.

Što očekujete od suradnje sa županijskom vlasti, koja do sad nije bila sjajna?
Očekujem samo normalno, jer nije normalno kada vam se bez objašnjenja uskrati Uporabna dozvola za Dječji vrtić u zakonskom roku, a ista se dodjeli nekoliko dana poslije zakonskog roka, u svrhu političke promidžbe. Nije normalno kada vam se preda na upravljanje 13 km županijskih cesta u katastrofalno lošem stanju, bez ikakve nadoknade sredstava i bez ikakvog posebnog razloga i objašnjenja. Nije normalno kada Grad Ogulin donira bolnici 150.000 kn za kupnju medicinskog uređaja, a sredstva se iskoriste u drugu svrhu. I još mnogo toga nije normalno…Očekujem i priželjkujem samo normalno!