Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Virovitičko-podravskoj županiji kreće cijepljenje u COVID autobusu

Novi načina cijepljenja, u ”COVID autobusu”, počinje na području Virovitičko-podravske županije, a provodit će se u šest mjesta – Stari Gradac, Otrovanec, Velika Črešnjevica, Turnašica, Špišić Bukovica i Bušetina. Inovacija u cijepljenju stanovništva dogovorena je na sastanku premijera s novoizabranim županima. Ti će autobusi prema unaprijed dogovorenom redu obilaziti područja županija i biti određeno vrijeme u manjim mjestima.

  • Od danas krećemo s cijepljenjem u manjim sredinama putem ”COVID autobusa” gdje ćemo u unaprijed dogovorenom vremenu i mjestu boraviti sat vremena. Ljudi koji se budu htjeli cijepiti će ući, cijepiti se, biti tamo obveznih 15 minuta nakon cijepljenja i dalje svatko svojoj kući. Nakon predviđenih sat vremena autobus ide u drugo naselje, pojasnio je Igor Andrović, virovitičko-podravski župan u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”.

Danas je cijepljenje predviđeno u dvije općine: Pitomača i Špišić Bukovica.

  • Termine za cijepljenje imamo u svakom naselju. Vjerujem da ćemo na taj način uspjeti približiti cjepivo našim ljudima koji više ne moraju dolaziti na punktove ili u domove zdravlja, dodao je Andrović.

Predviđeno je da autobus kruži sve do 25. lipnja kako bi se građani cijepili prvom dozom, a nakon toga je planirano i cijepljenje drugom dozom.
Ako bude interesa, cijepljenje u COVID autobusu će se nastaviti i nakon toga.

  • Cijepljenje kreće od 9 sati, a traje do 16-17 sati. Ne treba se najavljivati, mi smo preko načelnika i gradonačelnika obavijestili kad smo u kojem naselju, tako da se treba najavljivati. Svi zainteresirani znaju kada mogu doći, pojasnio je Andrović.

Cilj je procijepiti najmanje 50 posto odraslog stanovništva.

  • Sad smo negdje na 36 posto što se tiče prve doze, a vjerujem da ćemo ”COVID autobusom” i javnim pozivom doći do 50 posto, rekao je Andrović.

Ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak bit će na promociji novog načina cijepljenja ujutro u mjestima Stari Gradac i Otrovanec. (hrt.hr)