Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Danas radni sastanak Darka Horvata i Tomislava Tomaševića

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas će u 9.30 sati održati radni sastanak na temu dinamike provedbe bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, vezano uz obnovu zgrada oštećenih potresom.
Sastanku u Ministarstvu, osim Horvata i Tomaševića, prisustvovat će i predstavnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva financija, Ministarstva unutarnjih poslova te Središnje agencija za financiranje i ugovaranje. Izjave za medije predviđene su nakon završetka sastanka oko 10:30 sati ispred zgrade Ministarstva.

Tomašević je nakon prošlotjednog prvog sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima, među kojima je bio i Horvat, ustvrdio da nitko ne može biti zadovoljan dinamikom obnove u Zagrebu, ali da očekuje novu eru suradnje grada i države. Poručio je da će grad Zagreb od sada biti maksimalno korektan partner da se stvari ubrzaju, posebice kod ispunjavanja zahtjeva za obnovu višestambenih zgrada.

U utorak idemo u operativnu suradnju kojom ćemo ubrzati ovaj proces, poručio je Horvat nakon tog sastanka.

Horvat i Tomašević sastanak su ocijenili konstruktivnim, a ministar je poručio je da je održao prijašnje obećanje da će se prvi bageri u Zagrebu vidjeti sredinom lipnja. (hrt.hr)