Aktualno OG sada Ogulin

Iz funkcije regulacije prometa isključeni su uređaji za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza Šušnjevo Selo i Miščevići

IZ HŽ Infrastrukture primili smo slijedeću obavijest:
“Zbog provođenja internih tehničkih pregleda elektroničkih signalno-sigurnosnih uređaja (ESSU) na pružnoj dionici Oštarije (isključivo) – Vrhovine (isključivo) iz funkcije regulacije prometa isključeni su uređaji za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP) Šušnjevo Selo i Miščevići.

Do ponovnog uključenja uređaja, a što se očekuje sredinom mjeseca srpnja 2021., vlakovi preko navedenih ŽCP-a prometuju tako da strojovođa postupa sukladno članku 129. Pravilnika o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkom prometom, odnosno prije nailaska na ŽCP osiguran uređajem mora zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri u to da sudionici u cestovnome prometu ne prelaze preko ŽCP-a, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko ŽCP-a, te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom. Sigurnost sudionika u cestovnom i željezničkom prometu pritom nije ugrožena”.