Aktualno Županija

72-godišnjak sumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga, policijski službenici Policijske postaje Duga Resa proveli su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom.

Naime, 72-godišnjaka se sumnjiči da je u dvorištu i unutrašnjosti kuće na području općine Netretić neovlašteno uzgajao stabljike nalik na stabljike konoplje tipa droga. Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu policijski službenici jučer 17. lipnja izvršili su pretragu doma i drugih prostorija na području općine Netretić koje osumnjičenik koristi, a kojom prilikom su pronađena i oduzeta 42 komada stabljika nalik na stabljike konoplje tipa droga od kojih je dio bio zasađen u plastične boce i tegle, a dio je bio u procesu sušenja. Uz to pronađeno je i oduzeto 120,3 grama suhe biljne tvari nalik na drogu Cannabis Marihuanu i 26,9 grama sjemenki nalik na sjemenke Cannabis Marihuane.

Zbog sumnje da je 72-godišnjak počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.(foto:mup.hr)