Aktualno OG sada Ogulin

Konstituirano novo Gradsko vijeće Ogulina

U Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je konstutuirajuća sjednica ogulinskog Gradskog vijeća, koje čini 8 vijećnika SDP-a, 6 vijećnika HDZ-a i 1 vijećnik DP-a. Sjednici su nazočili gradonačelnik Dalibor Domitrović, te njegovi zamjenici Daniel Vukelja i Siniša Ljubojević.

Nakon utvrđivanja kvoruma, uslijedio je izbor Mandatne komisije i verifikacija mandata članica/članova Gradskog vijeća, kojom je u nastavku predsjedavala Ivana Salopek Šumonja.

Zbog nespojivih funkcija, prihvaćeni su prijedlozi za izbor zamjenskih vijećnika, pa će u Gradskom vijeću iz redova SDP-a biti: Ivana Salopek Šumonja, Marinko Herman, Ljiljana Gračanin, Zlatko Mrvoš, Filip Šehović, Ljiljana Šušnjar, Jurica Pribanić i Nataša Todorović. Vijećnici HDZ-a su: Anđelka Salopek, Zlata Kurelac, Milan Sabljak, Matija Palalić, Ivica Porubić i Josip Puškarić. DP će zastupati Marin Puškarić.

Nakon što su svi pristupili i potpisali prisegu, za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Marinko Herman (SDP), a njegovi su zamjenici Ivana Salopek Šumonja (SDP) i Zlata Kurelac (HDZ).

Marinko Herman je, nakon što je preuzeo vođenje sjednice,  predložio i dopune dnevnog reda koje su prihvaćene, pa su u nastavku izabrani članovi raznih odbora i komisija.

Članice Udruge žena Ogulin gradske su vijećnike ovom prigodom  počastile ogulinskom masnicom.