Aktualno OG sada Ogulin

Srpsko narodno vijeće, u suradnji sa Vijećem srpske nacionalne manjine grada Ogulina, financirat će uređenje dječjih igrališta u ruralnim područjima grada Ogulina

U prostorijama Srpskog privrednog društva Privrednik upriličeno je svečano potpisivanje ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava programa koji su u funkciji zaštite i promicanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpske nacionalne manjine, u organizaciji Srpskog narodnog vijeća. Ugovor je uime Vijeća srpske nacionalne manjine potpisao Neven Ivošević.

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava Srpsko narodno vijeće će u suradnji sa Vijećem srpske nacionalne manjine grada Ogulina financirati uređenje dječjih igrališta u ruralnim područjima grad Ogulina ugradnjom sprava za igranje a ukupna vrijednost projekta je 88.388,00kn.

Prema riječima Nevena Ivoševića u sljedećim danima će biti naručena oprema koja će biti ugrađena po završetku izrade. Radi se o modernim aluminijskim ljuljačkama, toboganima i klackalicama sličnim onim u gradskom parku, a biti će montirana u selima u kojima postoji potreba za istim. Ivošević ističe da se i nakon nedavnih izbora očekuje nastavak dobre suradnje sa gradonačelnikom Ogulina, te će biti potrebna pomoć Grada oko pripreme terena za ugradnju u obliku materijala za izradu temelja za montažu u interesu posebno naših najmlađih. Ivošević ističe da je ovo jedno od predizbornih obećanja koje će biti ispunjeno. Prema njegovim riječima, Vijeće srpske nacionalne manjine i SDSS već rade i na drugim projektima u cilju razvoja ruralnih krajeva i poboljšanja infrastrukture u njima.