Aktualno OG sada Ogulin

Druženje u organizaciji zaposlenica projekta Zaželi II

Zaposlenice projekta Zaželi II organizirale su zajedničko druženje na „Barutani“ kako bi obilježile dosadašnju, uspješnu  provedbu projekta. Iz organizacije druženja vidljivo je da je ekipa projekta Zaželi II skladan tim koji s lakoćom i osmjehom na licu može organizirati sve što zamisli.

Kroz projekt je zaposleno 25 žena koje pomažu u 170 samačkih i staračkih kućanstava s ukupno više od 200 korisnika, što je značajno više od izvornog broja planiranog projektom. Korisnike na području cijelog Ogulina obilaze 23 žene, a uz njih na poslu rade i voditelj projekta, koordinator i asistentica.

U lipnju je Pučko otvoreno učilište Ogulin započelo s provođenjem programa osposobljavanja za poslove gerontodomaćice za 22 polaznice za potrebe ovog projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,3 milijuna kuna, od čega 85% iznosa financira Europski socijalni fond 85%, a preostalih 15% Republika Hrvatska iz državnog proračuna.

Druženju su nazočili sadašnji zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i zamjenik gradonačelnika iz prošlog mandata Neven Ivošević. Prijavitelj i nositelj projekta je Grad Ogulin, a projektnu prijavu je u najvećem dijelu izradio Neven Vujnović, kojem su po potrebi priskočili gradski zaposlenici Mladen Stipetić i Nikolina Zrnić.

Projekt se pokazao kao pun pogodak, iznimno zadovoljstvo izrazile su zaposlenice projekta, ali isto tako i korisnici koji su se emocionalno vezali za svoje pomagačice te svaki put željno iščekuju njihov dolazak.