Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Najavljena nova ograničenja u Bangkoku i okolnim pokrajinama

U Tajlandu su u nedjelju najavljena nova ograničenja koja će se odnositi uglavnom na područje Bangkoka. Tamošnje vlasti tako pokušavaju zaustaviti najveći porast broja zaraženih koronavirusom od početka pandemije.
Nove će mjere stupiti na snagu u ponedjeljak i vrijediti sljedećih 30 dana, a uključuju zabranu rada restorana u Bangkoku i pet okolnih pokrajina. Trgovački centri morat će prestati s radom najkasnije u 21 sat, a zabranjene će biti zabave, proslave i sva ostala okupljanja za više od 20 osoba.

Nove mjere obuhvaćaju i zatvaranje gradilišta te pretvaranje radničkih naselja u karantene jer upravo je u tim kampovima, u njih 37, od svibnja zabilježeno povećanje broja zaraženih koronavirusom. U Bangkoku je aktivno 575 gradilišta na kojima radi oko 81.000 radnika.

Vlasti će u Bangkoku i pet okolnih pokrajina postaviti kontrolne točke kako bi se spriječilo putovanje i premještanje građevinskih radnika s jedne na drugu lokaciju. Kontrolne točke bit će postavljene i u četiri južne pokrajine koje se nalaze u blizini Malezije.

Najavljene mjere naišle su na brojne kritike korisnika društvenih mreža.

Premijer Prayuth Chan-ocha u petak je izjavio da je želio izbjeći riječ “zatvaranje” te da će određene djelatnosti i aktivnosti biti ograničene kako bi se zaustavilo širenje virusa. (hrt.hr)