Aktualno Županija

Teško ozlijeđen 19-godišnji putnik na četverociklu, vozačica lakše

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Vojnić, Duga Resa) i dvije prometne nesreće, od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna sa materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen putnik
Jučer u 19,40 sati u naselju Brihovo, na području Žakanja dogodila se prometna nesreća. Četverociklom karlovačkih registarskih oznaka upravljala je 17-godišnja vozačica, koja je vozilom prešla na suprotnu stranu kolnika, gdje je udarila u rubni kamen nogostupa, a potom je udarila u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka, zaustavljen uz rub kolnika. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 19-godišnji putnik na četverociklu, dok je vozačica lakše ozlijeđena. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu prema 17-godišnjoj vozačici nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

Zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava vozaču izrečena kazna zatvora od 20 dana
Dana 25. lipnja, u poslijepodnevnim satima policijski službenici su na području mjesnog odbora Mala Švarča utvrdili da je neregistriranim osobnim automobilom i prije stjecanja prava upravljao 33-godišnjak. Vozač je uhićen i priveden na nadležni Općinski sud 26. lipnja, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 20 dana, novčana kazna od 3.700,00 kn, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „b“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.