Aktualno Županija

Narušavali javni red i mir na kupalištu, a jedan dobio i kaznenu prijavu zbog prijetnji i napada na službenu osobu

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca (33-, 33- i 20-godišnjakom) zbog narušavanja javnog reda i mira te prijetnji i napada na službenu osobu.

Naime, trojica muškaraca pod utjecajem alkohola su u subotu, 26. lipnja u poslijepodnevnim satima na kupalištu u mjestu Zvečaj narušavali javni red i mir tako što su bez povoda verbalno napali petoricu kupača, a potom dvojicu od njih i fizički napali zbog čega je jedan kupač lakše ozlijeđen.

Na kupalištu su se u tom trenutku nalazili i policijski službenici izvan službe, koji su spriječili daljnje narušavanje javnog reda i mira te uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga) stavili počinitelje pod nadzor. Daljnje postupanje su preuzeli policijski službenici Policijske postaje Duga Resa. Tijekom postupanja jedan od počinitelja (33-godišnjak) je pokušao udariti policijskog službenika s namjerom da ga ozlijedi te prijetio drugim prisutnim policijskim službenicima. Prilikom sprječavanja napada na policijskog službenika, jedan je policijski službenik lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dvojica muškaraca (33-, i 20-godišnjak) su uz optužni prijedlog dovedeni na nadležni Općinski sud u Karlovcu gdje im je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, dok je treći muškarac (33-godišnjak), zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i napada na službenu osobu, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.