Aktualno OG sada Ogulin

Ženska udruga Katarine Josipdol održala 4 edukacije o programima i mjerama ruralnog razvoja

Ženska udruga Katarine Josipdol održala je četiri besplatne radionice o mjerama ruralnog razvoja za poljoprivrednike u Josipdolu, Tounju, Plaškom i Ogulinu. Radionice su provedene u sklopu provedbe programa „Jačanje ruralnih prostora kroz oživljavanje i očuvanje tradicijskih zanimanja i educiranje stanovništva o programima i mjerama ruralnog razvoja“ koji je financiran sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Sve radionice vodio je Neven Vujnović.

Edukacije su održane u protekla dva tjedna u popodnevnim satima, te je na njima sudjelovalo 50-ak poljoprivrednika sa navedenih područja. Tijekom edukacija poljoprivrednici su upoznatima s mogućnostima financiranja projekata u poljoprivredi iz nepovratnih sredstava Europske unije kroz mjeru 6 ruralnog razvoja “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”. Poljoprivrednicima je pojašnjeno koje uvjete trebaju zadovoljiti kod prijave na natječaj, na koji način se prijaviti, što se sve može financirati iz projekta, modele financiranja, obveze nakon projekta kao i mnoge druge stvari tijekom prijave i provedbe projekta.

U Josipdolu i Plaškom poljoprivrednicima je pojašnjen i natječaj Ministarstva poljoprivrede za sredstva namijenjena korisnicima iz jedinica lokalne samouprave ispodprosječne razvijenosti naseljene nacionalnim manjinama obzirom da ove dvije općine spadaju u tu kategoriju. Veliki interes poljoprivrednika bio je vidljiv postavljanjem konkretnih pitanja i odgovaranjem na njih.

Ženska udruga Katarine Josipdol izražava zadovoljstvo održanim edukacijama i zahvaljuje svim sudionicima koji su se odazvali na edukacije te najavljuje slične projekte u budućnosti kako bi se potaknulo korisnike na povlačenje što više bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.