Aktualno OG sada Ogulin

Objavljeni su natječaji za upis učenika u prve razrede srednjih škola

U prve razrede srednjih škola diljem Hrvatske u programe redovitog obrazovanja u predstojeću školsku godinu planira se upisati 46.823 učenika u ukupno 2187 razrednih odjela.
Na mrežnim stranicama ogulinske Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana”, te Obrtničke i tehničke škole Ogulin objavljeni su natječaji za upis učenika u prve razrede u školskoj godini 2021./2022..
Obje škole raspolažu sa ukupno 165 slobodnih mjesta. Od tog broja, u ogulinsku Obrtničku i tehničku školu planira se upisati ukupno 100 učenika, i to po 15 učenika u programe eletrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za željeznički promet, te CNC operater. Budućim stolarima nudi se 12 slobodnih upisnih mjesta, frizerima 10, te po 6 za programe automehaničar, strojobravar i vodoinstalater.

U ogulinsku Gimnaziju i strukovnu školu “Bernardina Frankopana” planira se upisati 65 učenika. Budući srednjoškolci u ovoj školi mogu birati između 3 programa obrazovanja. Jedno od njih je za zanimanje ekonomista, a prima se 15 učenika. Na raspolaganju je i 20 mjesta za zanimanje hotelijersko -tursitičkog tehničara, dok se u 2 razredna odjela planira upisati i po 15 učenika Opće gimnazije.

Sve detalje o upisnom postupku, potrebnim dokumentima i rokovima možete pronaći i pročitati na mrežnim stranicama ogulinskih srednjih škola.