Aktualno Sport

Treći naslov prvaka Hrvatske za Maria Matijašića

Proteklog vikenda 26. i 27. 06. u Kninu na rijeci Krki održana su posljednja 2 od 8 kola prvenstva Hrvatske u u ribolovu pastrve umjetnim mamcima. U oba kola naš Ogulinac Mario Matijašić je odlično odlovio protiv konkurencije te u 7. kolu osvojio 1. mjesto dok je u 8. kolu bio drugi. Najbolji do njega i glavni konkurent za naslov prvaka Željko Kuk iz Zagreba u oba kola je završio na 4. mjestu te je tako potvrdio 2. mjesto bez šansi za naslov. Treći je Boris Šiljeg iz Knina a četvrti Jasmin Subašić iz Siska. Navedena četvorka sa M. Hunjadi kao petoplasiranim čini i sastav reprezentacije za 2022. godinu.

Ovogodišnju dominaciju  Matijašića, člana ŠRD-a “OGULIN”, potvrđuje i svojevrstan povijesni rezultat – naime u  8 kola Matijašić je osvojio 8 medalja što znači da je u svih osam kola bio među prva tri, što još nikome nije uspjelo.

Također, ovo je treći naslov prvaka Hrvatske za Matijašića kao i osiguran 14. uzastopni nastup za reprezentaciju Hrvatske koja ove godine nastupa 28. i 29. 08. u Bugarskoj!