Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pojačan promet u smjeru mora

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu. Povremene kolone i zastoji mogući su u blizinama odmorišta, na naplatnim postajama te na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku, navodi HAK.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Jastrebarsko i Karlovac (na 32.km) u smjeru mora vozi se usporeno u koloni.

Zbog upozorenja od toplinskog vala iz HAK-a savjetuju onima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, te da izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana. Napominju da se tijekom puta treba češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine. Uz to, podsjećaju da se nikada ne ostavlja djecu ili životinje u parkiranom vozilu.

Iz HAK-a su podsjetili i na veliki broj biciklista, mopedista i motociklista i upozorili ostale vozače pripaze na ovu kategoriju sudionika. Bicikliste, mopediste i motocikliste pozivaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Pojačan je, navode, ulazak osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Trajekti i katamarani plove redovito. (hrt.hr)