Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tomašević: Zaposlenici uprave u istražnom zatvoru privremeno udaljeni

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sudjelovao je u subotu na Povorci ponosa LGBTIQ zajednice. Novinarima je rekao da su za zaposlenike gradske uprave za koje je stiglo rješenje o istražnom zatvoru donijeli rješenje o privremenom udaljenju iz službe.
Upitan što će biti s uhićenim zaposlenicima zagrebačke Gradske uprave, gradonačelnik Tomašević potvrdio je kako su za neke dobili rješenje o određivanju istražnog zatvora i za njih su donijeli rješenje o privremenom udaljenju iz službe. Objasnio je kako se trenutačno radi o jednoj osobi, a za druge čekaju da dobiju isto takvo rješenje.

Gradonačelnik Tomašević naglasio je da je još kao gradski zastupnik upozoravao na način kako su se dodjeljivale u zakup javne površine u Gradu Zagrebu. Podsjetio je da je još 2019. pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću uručio reket za ‘najkorumpiraniji Božićni sajam u Europi’.

Najavio je i da će sada zajedno sa SDP-om u zagrebačkoj Gradskoj skupštini promijeniti potrebne odluke i pravilnike jer imaju potrebnu većinu.

Tomašević je podsjetio da je jedan od njihovih prvih poteza bio da je cijelo Povjerenstvo koje odlučuje o davanju javnih površina u zakup potpuno promijenjeno.

  • Nije jedan član ostao jer mislim da je to Povjerenstvo itekako bilo problematično i da je problematično radilo svih ovih godina, ustvrdio je.

Zagrebački gradonačelnik, na novinarski upit smatra li da će biti još uhićenih, odgovorio je potvrdno.

  • Mislim da će biti i mislim da je ovo samo vrh sante leda, poručio je.

Smatra da sudski postupci trebaju trajati što kraće kako bi se utvrdilo je li bilo krivnje ili ne. (hrt.hr)