Aktualno Županija

Vozio kombi bez dozvole – platit će 15 tisuća kuna i ima zabranu vožnje godinu dana

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, jedna prometna nesreća s lako ozlijeđenom osobom i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Iz kampera otuđen novac
Nepoznati počinitelj je jučer na odmorištu autoceste A1 iz parkiranog kampera otuđio novac. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom kažnjen prekršitelj prometnih propisa
Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden ponavljač prekršaja u prometu tzv. „recidivist“. Naime, radi se o 23-godišnjaku koji je 02. srpnja zaustavljen u Karlovcu, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao teretnim vozilom (kombi) zagrebačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. Zbog takove vožnje nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 15.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dvanaest mjeseci, koji počinju teći od trenutka stjecanja uvjeta za upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije odnosno kada položi vozački ispit.