Aktualno OG sada Ogulin

Pero Mihelčić: “Lijepo je nešto dobiti na korištenje, uništavati i očekivati da će to netko drugi vidjeti i popravljati”

OGportal je nedavno objavio članak o stanju Doma Mjesnog odbora u Ogulinskom Hreljinu, pod naslovom “Dom u Hreljinu se doslovce raspada! Vlasnike nije briga?”.

Iz Trgovačkog poduzeća Ogulin javio nam se prozvani direktor Pero Mihelčić, te poslao odgovor, u kojem stoji:

“Poštovani,

Na objavljen članak na vašem portalu, pošto sam prozvan kao i TP Ogulin na temu doma u Hreljinu Ogulinskom, smatrao sam potrebnim dati zbog pojašnjenja i naše viđenje stvari.
Sve je točno kako je navedeno i nemamo namjeru negirati sramotu, samo želimo razjasniti razloge takvog stanja.
Točno je da nam je Dom prenesen u vlasništvo i da dvije prostorije- dvoranu za „ zabave” (nazovimo je tako ) i prostoriju na katu za sastanke može koristiti Mjesni odbor. Održavanje zgrade obaveza je TP Ogulina odnosno bivšeg Trgovačkog poduzeća Zvijezda koja je naš pravni prednik.

Pod održavanjem podrazumijevaju se svi popravci nastali normalnim korištenjem, a ne i oni koju su nastali nebrigom i ponašanjem nemarnog gospodara. Ako se nešto da na korištenje podrazumijeva se i nužno vođenje brige i osnovno održavanje prostora koji je dan na korištenje.

Lijepo je nešto koristiti i uništavati, a drugi će to popravljati. Takvu nebrigu i vandalizam nismo htjeli i nećemo pokrivati bez obzira što poštujemo Rješenje po kojem nam je Dom prenesen u vlasništvo.

Velika sala za zabave uređena je zahvaljujući pokojnom gospodinu Antonu Brozoviću – Jurkanu, uz našu pomoć. Napravljena je kuhinja koja je opremljena potrebnim inventarom kojeg smo mi donirali. Sala je služila za svadbe i sprovode i sve je funkcioniralo dok je gospodin Brozović obnašao funkciju predsjednika Mjesnog odbora Hreljina Ogulinskog. Poslije o tome nitko nije vodio brigu. Jedne zime uslijed „velike” brige popucale su vodovodne cijevi u kuhinji i sve je upropastila voda. Otklonjen je kvar kojeg smo mi platili, kao i trošak iscurjele vode.

Poslije te havarije sala je postala ničija briga. Odgovorni ljudi Mjesnog odbora nisu bili u stanju promijeniti par puknutih crijepova na tom dijelu Doma kojeg su koristili ili da su barem upozoriti na njihovo puknuće.
Lijepo je nešto dobiti na korištenje, uništavati i očekivati da će to netko drugi vidjeti i popravljati.
Uslijed takve nebrige propao je krov kojeg bi sad TP Ogulin trebao sanirati?
Treba pogledati i unutrašnjost te sale (slike u privitku) u kojoj su ostale sve stvari nakon poplave.
Gospodin Josip Brozović, odnosno njegova supruga, dok je bila u zakupu poslovne prostorije za caffe bar, doveo je OG portal na lice mjesta, u tu istu salu nabacao svojih stvari (slike u privitku).
Nakon raskida Ugovora o zakupu obećao je očistiti prostor što nije učinio. Ostao nam je dužan po osnovi ne plaćene zakupnine. Prema dogovoru obećao je podmiriti dug što nije učinio. Uslijedili su učestali pozivi kao i SMS poruka sa naše strane, ali bez odgovora.
Kad nije bilo moguće uspostaviti komunikaciju pokrenuli smo ovršni postupak za dug od 10.500,00 . Tek nakon pravomoćnosti i naplate ovrhe javo se rekavši da je on sve platio. Na naš poziv da nam predoči dokaze o uplati kako bismo uskladili saldo, obećali smo da će mu sav novac kao i troškovi ovršnog postupka biti vraćeni ako se pokaže da je on u pravu, nije se više javljao. Javio se uz pretnju dovođenja medija kojima će prikazati stanje Doma, što je i učinio, a trebao je to prije četiri godine.

Sala za sastanke u koju vaši predstavnici nisu vidjeli, a trebali su , slika je Mjesnog odbora, njegovog rada i odnosa prema datim im prostorija na korištenje (slike u privitku). U nekoliko navrata tijekom godina plaćamo čišćenje te prostorije, popravljamo razbijena stakla i provaljena vrata, mijenjamo brave i lokote, a taj vandalizam traje do dana današnjeg.

Usprkos ovakvog stanja kao ste vi napisali na vašem portalu „sramote samo nekoliko kilometara od centra grada” otvoreni smo za razgovor kojih je bilo i u prošlosti samo nikada završenih, ali ne našom krivicom.
Ovom prigodom pozivamo odgovorne ljude u Mjesnom odboru Hreljin Ogulinski neka izvole predložiti termin za jedan konstruktivni razgovor u cilju rješavanja problema.

Sa naše strane prepiska je završena”- navodi se u odgovoru kojeg potpisuje  direktor Pero Mihelčić, dipl oec.