Aktualno OG sada Ogulin

Rješavanje problematike prostora Centra za socijalnu skrb Ogulin

Danas je u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u Zagrebu održan sastanak na temu rješavanja prostora za potrebe Centra za socijalnu skrb Ogulin.

Kako ova ustanova radi u neuvjetnom prostoru u Ogulinu, Karlovačka županija je na zahtjev Centra pokrenula inicijativu za rješavanje ovog problema. Kao moguće rješenje predložena je zgrada bivše vojarne – zapovjedništva u Ogulinu, u ulici Bernardina Frankopana, koja je u vlasništvu države, odnosno pod ingerencijom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Sastanku u Ministarstvu su, uz zamjenicu županice, nazočili i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević, zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina Danijel Vukelja, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ogulin Dragana Vukelja, a u ime Ministarstva državna tajnica Marija Pletikosa, sa suradnicima.

Na sastanku je dogovoreno da predmetna zgrada udovoljava potrebama Centra za socijalnu skrb Ogulin te da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u svojim proračunima za 2022. i 2023. godinu osigurati sredstva za njenu obnovu i privođenje svrsi. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dodijelit će zgradu Gradu Ogulinu na upravljanje, temeljem čega će započeti njena obnova za potrebe Centra za socijalnu skrb Ogulin.(info:kazup)