Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HALMED potvrdio: Imamo 3 slučaja preminulih osoba cijepljenih s obje doze

Hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) potvrdila je da u svojim evidencijama imaju tri slučaja preminulih osoba koje su primile obje doze cjepiva.

“Riječ je o osobama starije životne dobi s komorbiditetima”, potvrdila je glasnogovornica Maja Bašić za RTL. dodaje kako Agencija zasad ima ukupno 152 slučajeva ”neuspjeha cijepljenja”.

Iako je informaciju u preminulima nakon dvije doze cjepiva prvo u javnost u četvrtak iznijela infektologinja KB Dubrava Nikolina Bušić te rekla da se radi o čak osam takvih slučajeva, na današnjoj konferenciji za medije ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako oni nisu zaprimili nikakvu obavijest o tome.

“Jučer je liječnica iz KB Dubrava izašla s podatkom o osam smrti kod osoba koje su bile hospitalizirane, a koje su primile dvije doze cjepiva. HZJZ do jučer nije zaprimio nikakvu obavijest o tome, niti telefonsku, niti usmenu, niti pismenu, što smatramo da je neodgovorno i nedopustivo jer je takve podatke potrebno provjeriti kroz nekoliko baza podataka što se upravo i radi”, rekao je Capak na konferenciji.

“Pobrajajući samo pojedine loše smrtne ishode, a bez detaljne analize i stanja i cijepljenja i Covid situacije, nije moguće donositi nekakve zaključke”, dodao je ministar zdravstva Vili Beroš.(N1)