Aktualno OG sada Ogulin

Srijedom se možete cijepiti u ogulinskom Domu zdravlja bez prethodne najave

U ogulinskom Domu zdravlja je započela akcija procjepljivanja stanovništva, i to bez najave. Gostujući u programu Radio Ogulina, ravnateljica Doma zdravlja Zlata Kurelac rekla je kako se cijepljenju odazvalo tek troje sugrađana, koji ipak na kraju nisu cijepljeni. Razlog tome je što je taj broj bio nedostatan da bi se otvarala bočica cjepiva, jer svaka sadrži 6 doza koje propadaju ukoliko se odmah ne utroše. Ovih troje sugrađana bit će pozvani slijedeću srijedu, kada se očekuje bolji odaziv naših sugrađana.

Cijepljenje srijedom, u vremenu od 12 do 14 sati, provodit će medicinsko osoblje Doma zdravlja Ogulin, a cijepljenje se vrši Pfizerom, Modernom te AstraZenecom.

Dodajmo ovome kako je Kaportal  objavio članak u kojem stoji da osim u službama HZZO-a, digitalne COVID potvrde građani mogu dobiti i u svim ustanovama koje rade COVID testiranje. Kako su naveli, u Karlovačkoj županiji te je potvrde moguće dobiti na 8 lokacija, među kojima je naveden i Dom zdravlja Ogulin.
Međutim, Zlata Kurelac poručuje da, unatoč informacijama koje su se pojavile u medijima, ogulinski Dom zdravlja još nije započeo s izdavanjem digitalnih COVID potvrda. Razlog tome je što HZZO još uvijek nije prilagodio sam sustav za izdavanje te vrste potvrda u ambulantama. Pacijenti za sada od liječnika mogu dobiti potvrdu o izvršenom cijepljenju ili preboljenju COVID-19 bolesti.

“Kada sustav profunkcionira, građani će biti pravovremeno obaviješteni” – poručila je zaključno Zlata Kurelac.