Aktualno OG sada Ogulin

LAG Akademija okončana izložbom pasa u Frankopanskom kaštelu

Od 7. do 10. srpnja, LAG Frankopan bio je domaćin završnoj radionici „Razvoj mreža dionika i animacija“, koja se održava u sklopu provedbe projekta suradnje „LAG Akademija“.

Podsjećamo, LAG AKADEMIJA je projekt koji je namijenjen članovima LAG-a, svim njihovim dionicima s ruralnih područja, ali i općoj ruralnoj populaciji u RH. Osnovni cilj projekta je stručno usavršavanje i interni transfera znanja, unapređenja razine poslovnog znanja, usvajanja novih vještina i kompetencija, te razvijanja komunikacije i međuljudskih odnosa.
U projektu sudjeluje osam hrvatskih LAG-ova i to: LAG Terra Liburna (Opatija) kao glavni partner, LAG Mareta (Zadar), LAG Zagora (Dugopolje), LAG Podravina (Đurđevac), LAG Marinianis (Slatina), LAG Slavonska ravnica (Vrpolje), LAG Šumanovci (Drenovci) i LAG Frankopan.

Kruna završne radionice bila je sinoćnja izložba pasa, koja je ujedno bila natjecateljskog i humanitarnog karaktera. Ovaj događaj organizirali su zajedničkim snagama LAG Frankopan i Petvet, a sve se odvijalo u dvorištu Frankopanskog kaštela. Da bi uopće mogli prijaviti svojeg četveronožnog ljubimca na ovu izložbu, vlasnici su morali priložiti knjižicu psa s dokazom da je pas cijepljen i čipiran.

U natjecanju je sudjelovalo ukupno 17 pasa, a titulu najboljih ponijeli su:  prvo mjesto osvojila je pekinezerica LUNA (vl. Ksenija Mlinac), drugo mjesto  hrvatski ovčar GRU (vl. Valentina Stošić), a treće mjesto mješanka BUBICA (vl. Ivana Lovnički).
Tri prvoplasirana psa dobili su kućicu za pse i svi su se odrekli nagrade u korist udruge Šapa u srcu.

Mila Munjas i Bya, Samir Hadzić i Kill Bill te Lea Domitrović i Archy dobili su simbolične nagrade koje im je dodijelio Petvet.

Organizatori su vrlo zadovoljni, kako odazivom tako i činjenicom da je ostvaren glavni cilj ove izložbe, a to je  druženje pasa i vlasnika te humanitarni karakter. (foto:Facebook LAG Frankopan/ogportal)