Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – manje vruće

Iza nas je vrhunac toplinskog vala, i za vikend manje vruće. Uglavnom će u unutrašnjosti biti lokalnih pljuskova, ali i ponegdje na sjevernom Jadranu.

U subotu pretežno sunčano, na kopnu povremeno umjerena naoblaka. Više će oblaka biti u Slavoniji i Baranji gdje će mjestimice pasti malo kiše, a popodne su lokalno jači razvoj oblaka te pljuskovi mogući i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, u noći i ujutro bura, podno Velebita i jaka. Najniža temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na Jadranu 20 i 25 °C, a najviša od 28 do 33 °C, u gorju i malo niža. U nedjelju će pljuskova biti i drugdje. Lakše će se disati uz slab do umjeren vjetar sa sjevera i temperaturu ispod 30 stupnjeva.

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, na sjevernom dijelu će u subotu puhati i jaka bura uz koju će temperatura biti nešto niža, a tek rijetko je moguć i poneki neverin. U Dalmaciji uglavnom vedro, a bit će i malo manje vruće.