Aktualno OG sada Ogulin

Ne dvoji nego otpad odvoji

Realizacijom projekta sufinanciranja nabave komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada iz Kohezijskog fonda, tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin, kao i korisnici usluga na području grada Ogulina, od svibnjna ove godine su bogatiji za još jedno vozilo. Podsjećamo, 85% sredstava za trošak nabave ovog vozila osigurano je upravo iz spomenutog Kohezijskog fonda Europske unije.
Sustav odvojenog prikupljanja otpada omogućuje prikupljanje otpada na kućnom pragu, a korisnike se stimulira da korisni otpad ne odlažu u posude za miješani komunalni otpad.

Na web stranici ogulinskog SKG-a objavljen je edukativni video u svrhu promidžbe i vidljivosti EU projekta nabave ovog novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Video prikazuje način odvojenog prikupljanja otpada i važnost recikliranja.

“Cjelovito sustavno gospodarenje otpadom polazi od potrebe promišljanja o otpadu prije nego on uopće nastane, a kada je nastao treba ga ponovno uporabiti i materijalno iskoristiti.
Stvaramo uvjete za odvojeno prikupljanje otpada, s ciljem smanjenja odlaganja otpada na odlagalište te s ciljem ponovne uporabe reciklabilnih sirovina.
Ključ uspjeha i napretka u gospodarenju otpadom je edukacija koja se treba provoditi od najranije dobi pa je to jedna od osnovnih funkcija ovog videa” – poručuju iz ogulinskog SKG-a.