Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Maske se vraćaju u Los Angeles zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom

Maske se ponovo vraćaju u Los Angelesu, u kojem se javni zdravstveni radnici bore s alarmantnim porastom broja oboljelih od vrlo zarazne varijante delte koronavirusa, javlja Reuters.
Los Angeles u kojem živi 10 milijuna ljudi, drugi po veličini grad u državi, jedan je od nekoliko okruga u kojima vlasti posljednjih dana preporučuju ili nalažu nošenje maski i drugih mjera protiv pandemije.

Odjel za javno zdravstvo Okruga Los Angeles zatražio je nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima i poduzećima, bez obzira jesu li građani cijepljeni ili ne.

Najava slijedi nakon šest dana u kojima je zabilježeno više od 1.000 novih slučajeva COVID-19 u okrugu Los Angeles, a od srijede je gotovo 400 ljudi hospitalizirano s COVID-19, što je 275 više u odnosu na prethodni tjedan. U srijedu je zabilježeno devet novih smrtnih slučajeva od COVID-19.

Jučer je prijavljeno više od 1500 novih slučajeva zaraze, pa je okrug postao mjesto “značajnog” prijenosa zaraze.

Druge države također se bore sa skokom broja oboljelih mutiranim koronavirusom poznatim pod nazivom delta, koji uglavnom napada one koji nisu cijepljeni. (hrt.hr)