Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Na snazi narančasto upozorenje za osječku i riječku regiju

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 19. srpnja narančasto upozorenje za osječku i riječku regiju.
Na istoku zemlje bit će nestabilno, pa će uz promjenjivu naoblaku biti kiše i lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom. Pritom u kratkom vremenu može pasti više od 50 litara po četvornom metru.

U riječkoj regiji mogući su mjestimice olujni udari bure, podno južnog Velebita i orkanski. Najjači udari vjetra > 120 km/h.

Nevrijeme u Vukovarsko-srijemskoj županiji

A jučer oko 18.30 jak vjetar s kišom zahvatio je Vukovarsko-srijemsku županiju, od Iloka prema Vukovaru. Srušeno je nekoliko stabala uz prometnice, a 112 zaprimio je desetak dojava o nevremenu. Veće štete, srećom, nisu zabilježene.
Nevrijeme protutnjalo Zagrebom i okolicom

Obilna kiša jučer je zahvatila Zagreb i okolno područje, te je prouzročila probleme u istočnom dijelu grada, Dugom Selu i okolici.

Ravnateljstva civilne zaštite objavilo je da je došlo do plavljenja prometnica i podrumskih prostorija, a ima i nekoliko dojava o padu stabala i granja na prometnice, parkirana vozila i objekte.

Istaknuli su i da je županijski centar 112 Zagreb zaprimio 50-ak poziva građana koji su tražili intervenciju vatrogasaca i komunalnih službi.
Osječani sanirali posljedice nevremena

Osječani su i jučer sanirali posljedice prekjučerašnjeg nevremena. Kiša je poplavila podrume, jak vjetar lomio je i nosio granje i krovove. (hrt.hr)