Aktualno OG sada Ogulin

Nakon podužeg vremena, sastao se ogulinski Stožer civilne zaštite

Nakon podužeg vremena, održana je on line sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite. Sjednicu je sazvao načelnik Daniel Vukelja, a glavna točka dnevnog reda odnosila se na zadatke Stožera Civilne zaštite vezano za uputu HZJZ za postupanje kod pojave bolesti COVID-19 u turista.
Naime, prema uputi HZJZ, i ogulinski Stožer Civilne zaštite treba osigurati prostorije u koje će se zaprimati pozitivni turisti, prijevoz oboljelih do smještaja, a u suradnji s Domom zdravlja treba osigurati i kapacitete za uzimanje briseva turistima.

Na sastanku je dogovoreno da će tijekom ovog tjedna biti određene ordinacije opće medicine, koje će biti nadležne za kontakt s iznajmljivačima smještaja u slučaju potrebe. Uskoro će biti poznat i kontakt broj telefona, koji će biti objavljen na web stranici Grada Ogulina i TZ grada Ogulina.
Turisti kojima bude potrebno PCR testiranje moći će ga obaviti na Drive -in punktu u dvorištu ogulinske bolnice. Brzo antigensko testiranje moći će obaviti u ogulinskom Domu zdravlja, a potrebna je prethodna najava na broj 091/1522-234.

Ukoliko turist bude tako lošeg zdravstvenog stanja i ne bude mogao samostalno pristupiti testiranju, bit će mu omogućeno testiranje u objektu u kojem gostuje. U tom slučaju na teren će izići zaposlenici ogulinskog Doma zdravlja.
Prijevoz oboljelih turista do ogulinske bolnice i Doma zdravlja odradit će sanitetski prijevoz, a u slučaju hitnoće treba se obratiti Hitnoj medicinskoj pomoći ogulinske bolnice. Turisti koji trebaju u samoizolaciju bit će smješteni na COVID odjel ogulinske bolnice.

Sve ove informacije, kao i naputci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bit će dostupni na web stranici Grada Ogulina i Turističke zajednice grada Ogulina.

Ravnateljica ogulinskog Doma zdravlja, Zlata Kurelac, zaključno je poručila da se nada da će epidemiološka slika na našem području i dalje ostati vrlo povoljna.
Obzirom da je tijekom proteklog vikenda pala znatna količina kiše, načelnik ogulinskog Stožera civilne zaštite, Daniel Vukelja, je poručio kako nema opasnosti od poplave na ogulinskom području. Vodostaji su u opadanju, a do sutra će doći do stabilizacije vremenskih prilika.